Over Mexma

Mexma Food, onderdeel van Dossche Group en gevestigd in Kerkrade te Nederland vlakbij de Duitse en Belgische grens, produceert een uitgebreid assortiment tortilla’s. Naast de traditionele tarwetortilla’s maakt Mexma ook tortilla’s met 100% volkoren, multigrain, 35% groenten, verschillende soorten kruiden en smaken die geëxporteerd worden naar landen in heel Europa en zelfs daarbuiten! Mexma staat voor kwaliteit, Mexma staat voor slim, Mexma staat voor consistentie.

Sinds haar oprichting in 2007 heeft Mexma Food slechts één doel voor ogen: de beste tortilla maken voor haar klanten. Over de jaren heen zijn we gegroeid naar een echte specialist en zijn we een referentie-producent geworden voor het huismerk van retailers. Ook voor onze food service klanten hebben we een gamma dat aansluit op hun noden. Als jonge speler in onze sector gaan wij niet alleen prat op een modern en performant productieapparaat, maar ook op onze korte beslissingslijnen en onze onderscheidende product innovaties.

Onze visie

De favoriete tortillaproducent van onze klanten, consumenten en werknemers zijn.

Onze missie
  • Kwaliteit: onweerstaanbare kwaliteit bieden tegen een ambitieuze prijs.
  • Slim: een hechte samenwerking opbouwen met klanten voor het delen van inzichten en het ontdekken van groeimogelijkheden.
  • Consistentie: consequent zijn in wat we zijn en wat we doen; iedere dag, iedere tortilla en ieder product dat we verkopen.
Onze sterke punten

Wij zijn ervan overtuigd dat Mexma Food u meerwaarde biedt dankzij:

  • Productcontrole: Mexma Food werkt samen met Dossche Mills, een van de grootste Europese spelers op de tarwemarkt. Deze samenwerking waarborgt productcontrole van land tot klant.
  • Productiefaciliteit: geavanceerde productiefaciliteit die garant staat voor superieure producten & slimme productontwikkeling.
  • Kwaliteit: onze bedrijfs- en productieprocessen zijn IFS gecertificeerd. Het productieproces als geheel wordt beheerd door middel van HACCP-tracking.
IFS certificaat

Mexma Food heeft een IFS certificaat. IFS (International Featured Standards Food) toont aan dat Mexma Food focust op kwaliteit en voedselveiligheid van zowel processen als producten. Het certificaat is hier te downloaden. 

Naast IFS hebben we het RSPO certificaat en voor een deel van ons assortiment tevens Halal1, Halal2 en Kosher certificaten.